Uw selectie
Sprookjesstad Lilliput.
In Engeland en Duitsland waren ze al een bekende attractie, maar nu was ook Nederland aan de beurt. Na Amsterdam en Arnhem werd Eindhoven van 7 tot 18 april 1937 bezocht door de Sprookjesstad Lilliput.
De Boulevard.
Het 18 Septemberplein dat in 1955 is aangelegd, is sindsdien voortdurend onderwerp van plannenmakerij geweest. Diverse architecten hebben ontwerpen gemaakt om de ‘Boulevard van Eindhoven’ te verfraaien.
Fietsersleed.
Deze foto gemaakt in 1968 van het 18 Septemberplein in Eindhoven laat zien dat de geschiedenis zich herhaalt. Steeds weer wordt er gewerkt aan het verbeteren van de verkeerssituatie.Ook het fietspadennet is flink verbeterd sinds die tijd. Jammer alleen dat de regels in het verkeer niet zo nauw genomen worden.
Gelukkig met Spaanse hulp.
‘Philips is zeer gelukkig met de Spanjaarden’, zo schreef een dagbladjournalist die in 1963 een artikel wijdde aan een nieuw verschijnsel in Eindhoven. Hij doelde dus niet op de Sint en zijn helpers die Eindhoven al sinds mensenheugenis bezoeken, maar op de ongeschoolde landarbeiders die door Philips naar Eindhoven waren gehaald.
Luchtgevaar op Lavendelplein
Reeds in 1930 werd door de regering een plan gemaakt om een Luchtbeschermingsdienst op te richten. Men begreep dat in een moderne oorlogsvoering de burgerbevolking volkomen weerloos was tegen alle soorten bommen.
Een modern garagebedrijf
Als Sinterklaas voorbij is, is het weer tijd voor de kerstverlichting en dat vrolijkt deze donkere dagen wat op. Dat vonden ze in de jaren dertig van de vorige eeuw ook al.
Driek de Veldwachter
De veldwachter van vroeger kon rekenen op respect en ontzag van de bevolking. Vooral Strijp kon trots zijn op haar veldwachter Hendricus Senders, beter bekend als “Driek de Veldwachter met zijn es ist erreicht-knevel”, zoals de krant het bij zijn 25-jarig jubileum omschreef.
ZOEKEN...