Uw selectie
Utiliteitswagens 3: stadsbussen
Anno 2008 rijden in Helmond de stadsbussen van maatschappij Hermes. Weet U dat dat al de vierde maatschappij is die zorgt dat Helmonders met het openbaar vervoer tot in hun eigen wijk kunnen komen?
Utiliteitswagens 2
Het schoonmaken en schoonhouden van de stad is nu geheel uitbesteed en in handen van particuliere bedrijven. Tot voor enkele jaren behoorde dit schoonmaken tot de overheidstaken. Iedere gemeente had binnen haar dienst Publieke Werken een eigen reinigingsdienst, die niet alleen het huisvuil ophaalde, maar ook de straten reinigde.
Eerste wielerronde van Helmond
Op 15 augustus 1948 ging de eerste wielerronde van Helmond van start. Het evenement trok 23.000 betalende bezoekers, niet alleen uit Helmond, maar uit de verre omgeving. De enorme sponsoring door Helmondse bedrijven zorgde ervoor dat de entreeprijs maar drie kwartjes bedroeg; de opbrengst was bestemd voor Sint Jozefheil in Bakel.
Utiliteitswagens 1
Onder de categorie utiliteitswagens vallen o.a. brandweerwagens, vuilniswagens en stadsbussen. In deze bijdrage laten wij u een tweetal foto’s zien van vuilniswagens, in gebruik bij de gemeente Helmond.
Christus Koning, een geestelijke krachtcentrale
Wie in de vijftiger en zestiger jaren van Deurne naar Helmond reed zag al van ver het groen verlichte kruis op de H. Hartkerk. Dichter bij de grens met Helmond, maar nog op Bakels gebied lichtte een rood neonkruis op van het missiehuis Christus Koning. Dat kruis werd geschonken door oud-leerlingen bij gelegenheid van het 25-jarig jubileum in 1954.
Het broedersbos in Rijpelberg
In Rijpelberg in Helmond ligt ook nu nog het Broedersbos. Het herinnert aan de tijd dat de Broeders van Maastricht het grootste deel van het onderwijs aan Helmondse jongens verzorgde.
Zuiderstraat 98, 96 en Hemelrijksestraat 101
In de tijd van de grote stadsuitbreiding in Helmond in Binnenstad Oost werden hele huizenblokken tegelijk gerealiseerd. Deze blokken werden vaak gebouwd op grote percelen akker- of weiland.
Zuiderstraat 94
Met behulp van de registers van het kadaster en de kadasterkaarten is het mogelijk de geschiedenis van een huis te reconstrueren. In de kadastrale registers worden de wijzigingen in de percelen per eigenaar bijgehouden. Op de kadastrale kaarten zijn alle percelen met de eventuele panden erop getekend met daarop aangegeven het kadastrale nummer.
ZOEKEN...