Uw selectie
‘Terug naar God’-dag (3)
Na de aankomst van de hoge gasten op het MULO-terrein in Helmond voor de Terug-naar-God Dag op 25 september 1938 werd de feitelijke opening van de manifestatie verricht door de organisator en voorzitter van het Stuw-comité de heer Snackers.
Het grafeiland in de Warande
De Warande in Helmond, een jachtgebied dat in 1314 in bezit kwam van de Heren van Helmond, is nu een geliefd wandelgebied. In het midden bevindt zich een grafeiland met een grafkelder waar leden van de familie Wesselman van Helmond en aanverwanten liggen begraven.
Ziezo, al klaar
Op de hoek van de Markt en de Ameidestraat in Helmond zat al vanaf 1908 de kruidenierswinkel van Jacobus Johannes Ebben. Samen met Servaes Dames, Jan Aukes en Johannes Hettema werd in 1910 een winkelketen opgebouwd onder de naam “N.V. Handel in Koloniale Waren EDAH”. De beginletters van de namen van de stichters werden in deze naam verenigd.
Een nieuwe toekomst voor de Leonarduskerk
Met de slogan “Geef religieus erfgoed toekomst” trokken in 2008 affiches op de stations de aandacht voor het jaar van het religieus erfgoed. De verscheidenheid aan religieus erfgoed in Nederland is groot, maar staat ook onder zware druk.
De laatste Helmondse Zouaaf
Een opname van een begrafenisstoet in de regen, op weg naar de ingang van de kerk. Met deze begrafenis werd het katholieke zouaventijdperk afgesloten. Het betreft hier namelijk de uitvaart van Hendrikus Rooijakkers op 26 februari 1934. Hij was de laatst overgebleven Helmondse zouaaf.
Slagerij
Op onderstaande de foto heeft de fotograaf haast een heel stripverhaal in één opname vastgelegd.
Een gouden bruiloft in 1924
Van onderstaande foto is niet zoveel bekend. Hij blijkt te zijn genomen bij gelegenheid van een vijftigjarige bruiloft in 1924. Dat valt op te maken uit de versiering. Links en rechts staan de jaartallen 1874 en 1924. De tekst op het bord luidt: Heil en zegen Echtelingen / Op uw gouden huwelijksdag / Die ons hart na lang verbeiden / Eindelijk heerlijk rijzen zag.
ZOEKEN...