Uw selectie
De molen in de Wolfstraat
Rond 1835 komt de uit Haarlem afkomstige Hendrik Cuppens in Helmond wonen. Helmond is hem niet vreemd. Hij is met een Helmondse getrouwd en hij is al enkele jaren molenaar in Aarle-Rixtel. Bij vestiging in Helmond gaat het gezin in de Veestraat wonen.
“Geen Moed Verloren” en “De Natte Spons”
Twee opnames van kegelclubs.
De Kegelbaan
Hoe is het straatje De Kegelbaan aan zijn naam is gekomen? Uit opgravingen is gebleken dat al rond 5000 jaar voor Christus in Egypte het kegelspel werd beoefend. Nu is dat wel erg ver van huis en bovendien viel er in Helmond toen nog niet veel te kegelen. Toch blijkt het spel al in de twaalfde eeuw in West-Europa te worden beoefend.
Tolpost
De St. Jozefkerk ligt aan de Tolpost. Hoewel dit deel van Helmond als uitbreidingsgebied pas in het begin van de twintigste eeuw in beeld kwam, betekent dat niet dat er tevoren helemaal niets was.
Alcazar
In 1919 vroeg Frans Tersteeg, die een café met danszaal exploiteerde aan de Noord-Koninginnewal 62 in Helmond, een vergunning aan om zijn zaak te mogen ombouwen tot bioscoop. Op 17 oktober van datzelfde jaar opende de zaal onder de naam Alcazar zijn deuren. Daarmee is uiteraard de vraag naar de naam van de straat al beantwoord. Tot de bouw van de Ameideflat liep de Noord-Koninginnewal verder door dan nu het geval is. Nu houdt die straat op bij de Ameidewal, maar vroeger liep hij tot aan de Zuiderstraat om dan over te gaan in Binderseind.
Paterslaan (6)
Evenals de panden met de nummers 24 tot 44 werden de huizen in de Helmondse Paterslaan vanaf de Slegersdwarsstraat gebouwd door boer Simon Sleegers en wel in 1897.
ZOEKEN...