Uw selectie
Tentoonstelling over (bijna) een eeuw trouwen in Kasteel Helmond
T/m 21 oktober toont Museum Helmond een tentoonstelling over (bijna) 100 jaar trouwen in Kasteel Helmond. Vanaf 1923 wordt er in het kasteel getrouwd. Reden temeer voor het museum om de geschiedenis in te duiken, en het publiek te laten zien hoe er in de tijd is getrouwd in Kasteel Helmond. Topstuk van de tentoonstelling is een bruidsjurk gemaakt van Royal Dutch wax, de stof is beschikbaar gesteld door Vlisco Helmond.
Terug naar toen; Mijnheer Remi
‘Een ietwat hoekige man, zeker geen dynamische persoonlijkheid. De taal der diplomaten lag hem niet. Hij miste soms gevoel voor proporties. Hij was niet van de achter-ommetjes, maar ging recht door zee. Daar was geen woord Frans bij.’ Desondanks was hij zeer geliefd. Mijnheer Remi werd hij genoemd door zijn personeel. ’s Ochtends was hij als eerste op kantoor, tijd voor ontspanning of vakantie gunde hij zichzelf nauwelijks, zelfs niet toen hij daarvoor ruimschoots de leeftijd en de middelen had.
Bewoningsgeschiedenis van de vooroorlogse huizen in de gemeente Asten
Woont u in het buitengebied van de gemeente Asten en bent u benieuwd wie er in uw huis of op de plaats van uw huis woonden en wat er zich daar heeft af gespeeld in de loop der jaren?
Twee manen lang leven als in de IJzertijd
Woensdag 17 januari a.s. verzorgt heemkundelid Anneke Boonstra, van heemkundekring H.N. Ouwerling (Deurne)een lezing met de titel: Twee manen lang leven als in de IJzertijd. Aanvang 20.00 uur in Cultuurcentrum Martien van Doorne. Gratis toegang voor leden; € 2,50 entree voor niet-leden.
Lezing over De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant en De verdwenen kerken van Noord-Brabant door Wies van Leeuwen
Op vrijdag 19 januari om 19.00 uur is Wies van Leeuwen te gast bij boekhandel Van Piere. Hij zal een lezing geven over zijn twee boeken over kerken in Noord-Brabant: De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant en De verdwenen kerken van Noord-Brabant. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.
Terug naar toen; kiesrecht
Over drie maanden mogen we weer van ons democratisch recht gebruik maken, want dan zijn de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Mogen, want sinds 1970 zijn we niet meer verplicht om een stembriefje in de stembus te deponeren. De opkomstplicht is toen afgeschaft. Het algemeen kiesrecht, waar nu nogal lichtvaardig mee wordt omgegaan gezien de opkomstpercentages is zwaar bevochten in de negentiende en begin twintigste eeuw.
Terug naar toen; 1987
Het einde van 2017 nadert en dan gaan we massaal op het jaar terugblikken met ranglijsten, een muzikale Top 2000 en talrijke nieuwsoverzichten zoals het Eindhovens Stadsjournaal 2017 dat volgende week verschijnt.
ZOEKEN...